REGULAMENTUL privind organizarea şi desfăşurarea cocursurilor de alergare pe traseu marcat Grand Prix Romania - MTB, 24.07.2021, Padiș - Apuseni, jud. Bihor.

1. Introducere: Grand Prix Romania - MTB este o competitie pentru bicicliști in padure pe traseu marcat adresată persoanelor dornice de mișcare. Scopul acestei competitii este de a promova mișcarea in natură îmbinată cu socializarea, atât cât ne poate permite situația de distanțare socială a momentului. Traseele de MTB sunt amenajate în padure, pe poteci marcate și sunt recomandate în special tinerilor peste 14 ani, adulților, dar și copiilor.

2. Date generale despre competiţie. Probele de MTB vor fi organizate Clubul Ecosport și Federația Română de Turism Sportiv, în parteneriat cu PNA, IsJJ Bihor, IPA, primăriile Budureasa, Buntești, Pietroasa, Rieni.

Cursele sunt localizate în platoul Padiș, cu denumirea Grand Prix Romania - MTB. Evenimentul de pedalat este deschis oricărei colaborări, cu condiția respectării regulilor ce guvernează această competiție. Organizatorii acceptă sprijin din partea administrațiilor locale și județene, precum și a firmelor interesate să-și promoveze imaginea în cadrul evenimentului. Deasemenea aveți și posibilitatea de a participa ca voluntari aplicând pe formularul - Vreau să fiu voluntar (link în lucru).

Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin acest Regulament. In ceea ce ii privește pe participanții minori, declarația va fi semnată de catre unul dintre parinți/tutore.

3. Caracteristicile competiţiei. Competiția de MTB, Grand Prix Romania 2021 se va desfășura Vineri 23 iulie 2021. Programul în detaliu la paragraful......... Terenul de concurs: pădurile din Platoul Padiș, m-ții Apuseni. Traseele vor trece în apropiere  de puncte turistice importante din zonă, ex.: Cetățile Ponorului, Peștera Gețarul Focul Viu, Pietrele Galbenei, Lumea Pierdută, Poiana Glăvoi, Padiș, Poiana Ponor. Locul de Start/Sosire o să fie anunțat din timp. Accesul în zona de concurs se poate face cu autoturismul personal. Vezi harta prezentată în saitul competiției.

MTB presupune parcurgerea un traseu de bicicletă pe pe poteci și drumuri forestiere marcate.

Traseele vor fi marcate și sunt în mare parte pe poteci și drumuri forestiere, în zone împădurite, dar si prin goluri alpine, vor fi și porțiuni de drum pietruit și o mică parte pe drum asfaltat. Traseele vor fi marcate cu bandă de avertizare alb/roșu, precum și săgeți indicatoare specifice, ușor de recunoscut. Pentru că pe majoritatea potecilor sunt indicatoare turistice și marcaje vopsite, acestea nu vor fi luate în calcul ca modalitate de urmărire a traseului ce urmează să fie parcurs. Vor fi arbitrii de traseu responsabili pentru parcurgerea traseului în totalitate de către toți competitorii. Participanții care se abat de la traseu (scurtarea traseului, etc) vor fi descalificați.

Participanți: - poate participa orice persoană pasionată de  bicicletă și care are o stare de sănătate care să-i permită să pedaleze distanțele menționate mai jos.

Limite de vârstă:

- 18 ani împliniți în anul 2021;

- 14-17 ani împliniți anul 2021;

- 13 ani împliniți anul 2021.

Curse:

  30k  >>>  vezi traseul (link în lucru)

Cursa de 30 km

F 18*-34

M 18*-34

F 35-49

M 35-49

F 50-59

M 50-59

 

   15k  >>> vezi traseul (link în lucru)

Cursa de 15 km

F 14-17*

M 14-17*

F 18*+

M 18*+

F 35+

M 35+

F 50+

M 50+

F 60+

M 60+

  F70+   M70+

 

  1,5k   >>> vezi traseul (link în lucru)

Cursa copiilor

F 10-13*

M 10-13*

F 14-17*

M 14-17*

 

*Participarea minorilor este condiționată de completarea "Declarației pe propria răspundere" semnată de un părinte/tutore - adult. Vezi paragraful ....

**Organizatorii pot da derogări la limita de vârstă în anumite situații speciale. Ex. participantul minor este sportiv de performanță într-o ramură de sport de performață: ciclism, orientare, alte sporturi care folosesc bicicleta. Sportiv de performanță - Se prezintă un tabel cu datele de identitate sportivă ale clubului și participantului sub semnătura reprezentantului legal al entității sportive.

 

NOTĂ:- Participarea la concurs se face cu echipament propriu. Organizatorii recomandă un echipament adecvat condițiilor meteorologice și de teren: bicicletă prevăzută cu cauciucuri antiderapante, iar în caz de precipitații și o jachetă impermeabilă ...

4. Înscrierea participanților se poate face:

4.1. a. Prin completarea formularului on-line de înscriere disponibil AICI.

       b. Prin e-mail la adresa creativsport.ro@gmail.com, precizând nume, prenume, data nașterii, secțiunea și categoria la care participați, iar pentru traseele Familia și datele copilului (nume și prenume și data nașterii) - acest mod de înscriere este valabil dor în situții speciale. Ex.: blocare formular de înscriere.

       c. Înscriere la fața locului, în limita locurilor disponibile. SE RECOMANDĂ înscrierea din timp!

4.2. Taxa de paticipare se achită online - achită taxe de participare aici! (link în lucru)

5. Declaratia pe propria raspundere:

Concurenții vor completa și semna o Declarație pe propria răspundere care conține printre altele asumarea regulamentului și a faptului că sportivul se consideră apt pentru efort din punct de vedere medical și poate participa la concurs. Declarația pe propria răspundere se semnează și se va depune în original la validarea înscrierii, odată cu achitarea taxei de participare. Declarația se poate descărca <Descarcă Declarația> sau se poate completa direct la fața locului.

Participarea minorilor este condiționată de completarea "Declarației pe propria răspundere" semnată de un părinte/tutore - adult. <Descarcă Declarația>Minor - persoană care nu are împlinită vârsta de 18 ani în ziua competiției.

Atenție! Pentru minori înscriși în competiție, prin această declarație, un parinte/tutore-adult își asumă responsabilitatea asigurarii medicale și avizul medical "apt pentru efort fizic", conform legislației în vigoare, în vederea participării la activități sportive în cadrul organizat. Părintele/tutorele-adult își asumă responsabilitatea pentru acțiunile și comportamentul minorului însoțit, conform declarației, pe toată durata desfășurării a competiției.

6. Startul/Sosirea - localizare, acces, oportunități (coordonate, GPS -  46°35'41.8"N 22°43'55.1"E (46.594952, 22.731968).

Acces - Din DN76 (E79), localitatea Sudrigiu, com. Rieni, pe DJ763 - 34 km (aprox.44min.) pănă la Padiș, parcare competitori.

- Startul la MTB se va da la ora 15.00. Alergătorii se vor prezenta pentru validare între orele 13.00 - 14.30. În acest interval bicicliștii vor participa la ședința tehnică, dar vor rezolva și diverse activițăți administrative (preluare kit-uri, semnarea declarațiilor, confruntare act de identitate, plăți etc.). Minorii participanți vor fi însoțiți de un adult-tutore în timpul competiției și trebuie să fie același care semnează / a semnat declarația. Prezența adultului este obligatorie la start/sosire și în toate locurile unde minorul desfășoară activități ce sunt în programul nostru, pe întreaga perioadă de desfășurare a competiției. (prezența nu este obligatorie și pe traseu în timpul cursei !).

Pentru că pedalatul este proba voastră preferată și face parte dintr-un maraton de 5 competiții pe durata a 5 zile, vă oferim posibilitatea ca în această scurtă vacanță să profitați la maxim de noi provocări. Aveți posibilitatea să luați startul și la celellalte competițiile alternative: Alergare montană, Orientare, Turism Sportiv, RadioOrientare - dacă programul curselor nu se suprapune!

Alergare montană - Dacă aveți pantofii de alergare, puteți participa la competiția de alergare - Vezi pagina destinată secțiunii Alergare.

Turism Sportiv - Sunteți cu familia, cu prietenii, nu toți aleargă... Așteptarea se poate transforma în mișcare. Drumeție pe traseu de turism marcat, poate chiar și alpinism.... - Vezi pagina destinată secțiunii TS.

Orientare - Aveți posibilitatea să luați startul la una dintre cele 5 curse în proba de Orientare în alergare - Vezi pagina destinată secțiunii Orientare.

RadioOrientare - Vânătoare de vulpi. Un sport compex ce îmbină tenologia, orientarea și alergarea - Vezi pagina destinată secțiunii RadioOrientare.

Participanții la probele MTB pot avea acces la competițiile de Alergare montană, Turism sportiv, Orientare sau RadioOrientare. Verificați detaliile de participare pe pagina destinată fiecărei secțiuni. Dacă doriți să luați startul și la aceste competiții, înscrierea este obligatorie și se face în formularul MTB ca opțiune.

În zona Centrului de Concurs participanții au posibilitatea de parcare și de campare gratuită, bufet, alte oportunități.

* Participanții la cursele MTB au acces gratuit la competițiile de Turism, Orientare și Radio-Orientare. Verificați detaliile de participare pe pagina destinată fiecărei secțiuni. Dacă doriți să luați startul și la aceste competiții, înscrierea este obligatorie și se face prin butonul opțiuni - alte discipline!

7. Premii. Se vor acorda diplome și pemii primilor 3 clasați/categorie și premii în bani primilor 3 clasați/open-cursă. Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 17:00, iar clasamentul final pe categorii va fi disponibil ulterior pe pagina evenimentului. Participanții vor beneficia de o diplomă de participare personalizată cu locul obținut și timpul realizat. Diplomele se vor putea descărca din pagina web, după desfășurarea evenimentului.

8. Detalii administrative. La fata locului nu vor exista vestiare. Bagajele vor putea fi depozitate intr-un loc supravegheat de voluntari. Organizatorul nu iși asumă raspunderea pentru pierderea, furtul sau distrugerea/deteriorarea bunurilor personale ale concurenților. Se recomandă a NU se lasa bunuri de valoare în bagaje, pentru a evita incidentele neplacute. Vom pune la dispoziție un spațiu în care puteți spala bicicletele.

9. Alte mențiuni. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament până la data competiţiei. Eventualele modificări vor fi comunicate participanţilor în timp util.

@creativsport 0728161918

Descriere sigla Grand Prix România. Tricolorul este încadrat în perimetrul Parcului Natural Apuseni.

Padiș - acces pe DJ763, care pornește din DN76-E79 în localitatea Sudrigiu.

Atenție! Între localitatea Pietroasa și satul de vacanță Boga, drumul este îngust.