Liste înscrieri

REGULAMENTUL privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de alergare montană pe traseu marcat Grand Prix România - Run, 27.08.2022, Sâmbăta de Sus, jud. Brașov.

1. Introducere: Grand Prix România - Run este o competiție de alergare montană pe traseu marcat adresată persoanelor dornice de mișcare. Scopul acestei Competiții este de a promova alergarea în natură îmbinată cu socializarea, atât cât ne poate permite situația de distanțare socială a momentului. Traseele de alergare sunt amenajate în pădure, pe poteci marcate și sunt recomandate copiilor și tinerilor peste 14 ani, dar și adulților. Vezi cursele aici! 21k  >>>  vezi traseul10k  >>> vezi traseul5k  >>> vezi traseul;

2. Date generale despre competiţie. Organizatori: Clubul Ecosport și Federația Română de Turism Sportiv, în parteneriat cu C.S.Chimia Victoria, Primăria Sâmbăta de Sus.

Cursele sunt localizate în m-ții Făgăraș, cu denumirea Grand Prix România - Run. Evenimentul de alergare montană este deschis oricărei colaborări, cu condiția respectării regulilor ce guvernează această competiție. Organizatorii acceptă sprijin din partea administrațiilor locale și județene, precum și a firmelor interesate să-și promoveze imaginea în cadrul evenimentului. De asemenea aveți și posibilitatea de a participa ca voluntari aplicând pe formularul - Vreau să fiu voluntar.

Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin acest Regulament. În ceea ce ii privește pe participanții minori, declarația va fi semnată de către unul dintre parinți/tutore.

3. Caracteristicile competiţiei. Competiția de alergare montană Grand Prix România se va desfășura Sâmbătă 27 august 2022. Programul în detaliu, aici !  Terenul de concurs: Valea Sâmbetei, Cabana Sămbăta. Traseele vor trece în apropiere  de puncte turistice importante din zonă, ex.: ................................................................................................................................... Locul de Start/Sosire o să fie anunțat în timp util. Accesul în zona de concurs se poate face cu autoturismul personal. Vezi harta prezentată în saitul competiției.

Traseele vor fi marcate și sunt în mare parte pe poteci și drumuri forestiere, în zone împădurite, dar și prin goluri alpine, vor fi și porțiuni de drum pietruit și o mică parte pe drum asfaltat. Traseele vor fi marcate cu bandă de avertizare alb/roșu, precum și săgeți indicatoare specifice, ușor de recunoscut. Pentru că pe majoritatea potecilor sunt indicatoare turistice și marcaje vopsite, acestea nu vor fi luate în calcul ca modalitate de urmărire a traseului ce urmează să fie parcurs. Vor fi arbitrii de traseu responsabili pentru parcurgerea traseului în totalitate de către toți competitorii. Participanții care se abat de la traseu (scurtarea traseului, etc) vor fi descalificați.

Participanți: - poate participa orice persoană pasionată de alergare și care are o stare de sănătate care să-i permită să alerge distanțele menționate mai jos.

Curse:

  21k  >>>  vezi traseul

Cursa de 21 km

F 18*-34

M 18*-34

F 35-49

M 35-49

F 50-59

M 50-59


  10k  >>> vezi traseul

Cursa de 10 km

F 14-17*

M 14-17*

F 18*-34

M 18*-34

F 35-49

M 35-49

  F 50+   M 50+
  F 65+   M 65+


   5k  >>> vezi traseul

Cursa de 5 km

F 14-17*

M 14-17*

F 18*-34

M 18*-34

F 35-49

M 35-49

F 50+

M 50+

F 60+

M 60+

  F70+   M70+


  1k   >>> vezi traseul

Cursa copiilor

F 10-13*

M 10-13*


* Limite de vârstă:

- 18 ani împliniți în anul 2022;

- 14-17 ani împliniți anul 2022;

- 13 ani împliniți anul 2022.

 - Organizatorii pot da derogări la limita de vârstă în anumite situații speciale. Ex. participantul minor este sportiv de performanță într-o ramură de sport de performanță: atletism, orientare, alte sporturi atletice. Sportiv de performanță - Se prezintă un tabel cu datele de identitate sportivă ale clubului și participantului sub semnătura reprezentantului legal al entității sportive.


NOTĂ:- Participarea la concurs se face cu echipament propriu. Organizatorii recomandă un echipament adecvat condițiilor meteorologice și de teren: încălțăminte antiderapantă, iar în caz de precipitații o jachetă impermeabilă ...

4. Înscrierea participanților se poate face:

4.1. a. Prin completarea formularului online, aflat în josul paginii.

       b. Prin e-mail la adresa creativsport.ro@gmail.com, precizând nume, prenume, data nașterii, secțiunea și categoria la care participați - acest mod de înscriere este valabil dor în situații speciale. Ex.: dacă formularul de înscriere online nu e funcțional.

       c. Înscriere la fața locului, în limita locurilor disponibile. SE RECOMANDĂ înscrierea din timp !

4.2. Taxe de participare Alergare:

Cursa copiilor - gratuit

Cursele > FM14

Termenul 1 – 75 lei – 20.-5.2021

Termenul 2 – 95 lei – 20.06.2021

La fata locului – 135 lei - 21.07.2021 >>

5. Concurenții vor completa și semna o Declarație pe propria răspundere care conține printre altele asumarea regulamentului și a faptului că sportivul se consideră apt pentru efort din punct de vedere medical și poate participa la concurs. Declarația pe propria răspundere se semnează și se va depune în original la validarea înscrierii, odată cu achitarea taxei de participare. Declarația este parte a formularului de înscriere.

Participarea minorilor este condiționată de completarea "Declarației pe propria răspundere" semnată de un părinte/tutore - adult.  Minor - persoană care nu are împlinită vârsta de 18 ani în ziua competiției.

Atenție! Pentru minorii înscriși în competiție, prin această declarație, un părinte/tutore-adult își asumă responsabilitatea asigurării medicale și avizul medical "apt pentru efort fizic", conform legislației în vigoare, în vederea participării la activități sportive în cadrul organizat. Părintele/tutorele-adult își asumă responsabilitatea pentru acțiunile și comportamentul minorului însoțit, conform declarației, pe toată durata desfășurării a competiției.

6. Startul/Sosirea - localizare, acces, organizare start, oportunități:

Localizare - coordonate, GPS -  45°35'41.8"N 22°43'55.1"E (45.594952, 22.731968).

Acces - Din DN1 (E68), localitatea Ucea, pe DJ105C, ...... km , parcare competitori.

- Startul la Alergare montană se va da la ora 10.00. Alergătorii se vor prezenta pentru validare între orele 8.00 - 9.00. În acest interval alergătorii vor participa la ședința tehnică, dar vor rezolva și diverse activități administrative (preluare kit-uri, semnarea declarațiilor, confruntare act de identitate, plăți etc.). Minorii participanți vor fi însoțiți de un adult-tutore în timpul competiției de alergare și trebuie să fie același care semnează / a semnat declarația. Prezența adultului este obligatorie la start/sosire și în toate locurile unde minorul desfășoară activități ce sunt în programul nostru, pe întreaga perioadă de desfășurare a competiției. (prezența nu este obligatorie și pe traseu, în timpul cursei !).

Pentru că alergarea montană este proba voastră preferată și face parte dintr-un festival de 5 competiții pe durata a 5 zile, vă oferim posibilitatea ca în această scurtă vacanță să profitați la maxim de noi provocări. Aveți posibilitatea să luați startul și la celelalte competițiile alternative: Orientare, Turism Sportiv, Radio Orientare - dacă programul curselor nu se suprapune!

Turism Sportiv - Sunteți cu familia, cu prietenii, nu toți aleargă... Așteptarea se poate transforma în mișcare. Drumeție pe traseu de turism marcat, poate chiar și alpinism.... - Vezi pagina destinată secțiunii TS.


Orientare - Aveți posibilitatea să luați startul la una dintre cele 5 curse în proba de Orientare în alergare - Vezi pagina destinată secțiunii Orientare.

RadioOrientare - Vânătoare de vulpi. Un sport complex ce îmbină tehnologia, orientarea și alergarea - Vezi pagina destinată secțiunii Radio Orientare.

Participanții la probele Alergare Montană pot avea acces la competițiile de Turism sportiv, Orientare sau Radio Orientare. Verificați detaliile de participare pe pagina destinată fiecărei secțiuni. Dacă doriți să luați startul și la aceste competiții, înscrierea este obligatorie și se face în formularul Alergare montană ca opțiune.

În zona Centrului de Concurs participanții au posibilitatea de parcare și de campare gratuită, bufet, alte oportunități.

7. Premii. Se vor acorda diplome și premii primilor 3 clasați/categorie și premii în bani primilor 3 clasați/open-cursă. Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 14:00, iar clasamentul final pe categorii va fi disponibil ulterior pe pagina evenimentului. Participanții vor beneficia de o diplomă de participare personalizată cu locul obținut și timpul realizat. Diplomele se vor putea descărca din pagina web, după desfășurarea evenimentului.

8. Detalii administrative. La fata locului nu vor exista vestiare. Bagajele vor putea fi depozitate într-un loc supravegheat de voluntari. Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru pierderea, furtul sau distrugerea/deteriorarea bunurilor personale ale concurenților. Se recomandă a NU se lăsa bunuri de valoare în bagaje, pentru a evita incidentele neplăcute.

9. Alte mențiuni. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament până la data competiţiei. Eventualele modificări vor fi comunicate participanţilor în timp util.

Aici înscrieri pentru cursa 21k - categoriile: 18*-34, 35-49, 50-59 ani

Aici înscrieri pentru cursa 10k - categoriile: 18*-34, 35-49, +50, +65 ani

Aici înscrieri pentru cursa 5k - categoriile: 14-17*, 18*-34, 35-49, +50, +60, +70 ani

Cazare

-Seminarul Teologic "Sf Nicolae" Rm. Vâlcea

-Hotel Traian Călimănești

-Stațiunea Ocnele Mari

...

0728161918

@creativsport