Dragi prieteni,Datorita iernii prelungite in zona inalta si a precipitatiilor abundente din lunile mai si iunie, o mare parte din circuitele identificate initial pentru cursele de MTB au devenit impracticabile si cu un ridicat grad de risc, facand imposibila amenajarea traseelor, organizarea probelor si asigurarea conditiilor de siguranta, pana la data planificata de incepere a concursului. Din acest motiv, organizatorii evenimentului sportiv Grand Prix Romania au decis anularea concursului dedicat iubitorilor sportului pe doua roti. Mizam pe intelegerea voastra si promitem ca vom reveni in aceasta minunata zona cu un concurs dedicat, de indata ce traseele vor fi practicabile si conditiile de organizare ne vor permite desfasurarea in siguranta a unui astfel de concurs.

Taxa de participare va fi returnată.

Mulțumim pentru înțelegere!

Detalii la tel. 0728161918.

REGULAMENTUL privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor de MTB, Grand Prix România - MTB, 24.07.2021, Padiș - Apuseni, jud. Bihor.

1. Introducere: Grand Prix România - MTB este o competiție pentru bicicliști care se desfășoară pe poteci, în pădure pe traseu marcat și este adresată persoanelor dornice de mișcare. Scopul acestei competiții este de a promova mișcarea în natură îmbinată cu socializarea, atât cât ne poate permite situația de distanțare socială a momentului. Traseele de MTB sunt amenajate în pădure, pe poteci marcate și sunt recomandate în special tinerilor peste 14 ani, adulților, dar și copiilor.

2. Date generale despre competiţie. Probele de MTB vor fi organizate Clubul Ecosport și Federația Română de Turism Sportiv, în parteneriat cu Parcul Natural Apuseni, Inspectoratul de Jandarmerie Județean Bihor, Asociația Internațională a Polițiștilor - IPA, primăriile Budureasa, Buntești, Pietroasa, Rieni.

Cursele sunt localizate în platoul Padiș, cu denumirea Grand Prix România - MTB. Evenimentul de pedalat este deschis oricărei colaborări, cu condiția respectării regulilor ce guvernează această competiție. Organizatorii acceptă sprijin din partea administrațiilor locale și județene, precum și a firmelor interesate să-și promoveze imaginea în cadrul evenimentului. De asemenea aveți și posibilitatea de a participa ca voluntari aplicând pe formularul - Vreau să fiu voluntar (link în lucru).

Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin acest Regulament. În ceea ce îi privește pe participanții minori, declarația va fi semnată de către unul dintre părinte/tutore.

3. Caracteristicile competiţiei. Competiția de MTB, Grand Prix România 2021 se va desfășura Vineri 23 iulie 2021. Programul în detaliu la aici. Terenul de concurs: pădurile din Platoul Padiș din m-ții Apuseni. Traseele vor trece în apropiere  de puncte turistice importante din zonă, ex.: Cetățile Ponorului, Peștera Ghețarul Focul Viu, Pietrele Galbenei, Lumea Pierdută, Poiana Glăvoi, Padiș, Poiana Ponor. Locul de Start/Sosire o să fie anunțat din timp. Accesul în zona de concurs se poate face cu autoturismul personal. Vezi harta prezentată în saitul competiției.

MTB presupune parcurgerea un traseu de bicicletă pe poteci și drumuri forestiere marcate.

Traseele vor fi marcate și sunt în mare parte pe poteci și drumuri forestiere, în zone împădurite, dar și prin goluri alpine, vor fi și porțiuni de drum pietruit și o mică parte pe drum asfaltat. Traseele vor fi marcate cu bandă de avertizare alb/roșu, precum și săgeți indicatoare specifice, ușor de recunoscut. Pentru că pe majoritatea potecilor sunt indicatoare turistice și marcaje vopsite, acestea nu vor fi luate în calcul ca modalitate de urmărire a traseului ce urmează să fie parcurs. Vor fi arbitrii de traseu responsabili pentru parcurgerea traseului în totalitate de către toți competitorii. Participanții care se abat de la traseu (scurtarea traseului, etc) vor fi descalificați.

Participanți: - poate participa orice persoană pasionată de  MTB și care are o stare de sănătate care să-i permită să pedaleze distanțele menționate mai jos.

Limite de vârstă:

- 18 ani împliniți în anul 2021;

- 14-17 ani împliniți anul 2021;

- 13 ani împliniți anul 2021.

Curse:

  30k 

Cursa de 30 km

F 18*-34

M 18*-34

F 35-49

M 35-49

F 50-59

M 50-59

 

   15k 

Cursa de 15 km

F 14-17*

M 14-17*

F 18*+

M 18*+

F 35+

M 35+

F 50+

M 50+

F 60+

M 60+

  F70+   M70+

 

  1,5k  

Cursa copiilor

F 10-13*

M 10-13*

 

*Participarea minorilor este condiționată de completarea "Declarației pe propria răspundere" semnată de un părinte/tutore - adult. Vezi paragraful ....

**Organizatorii pot da derogări la limita de vârstă în anumite situații speciale. Ex. participantul minor este sportiv de performanță într-o ramură de sport de performață: ciclism, orientare, alte sporturi care folosesc bicicleta. Sportiv de performanță - Se prezintă un tabel cu datele de identitate sportivă ale clubului și participantului sub semnătura reprezentantului legal al entității sportive.

 

NOTĂ:- Participarea la concurs se face cu echipament propriu. Organizatorii recomandă un echipament adecvat condițiilor meteorologice și de teren: bicicletă prevăzută cu cauciucuri antiderapante, iar în caz de precipitații și o jachetă impermeabilă ...

4. Înscrierea participanților se poate face:

4.1. a. Prin completarea formularului online, aflat în josul paginii.

       b. Prin e-mail la adresa creativsport.ro@gmail.com, precizând nume, prenume, data nașterii, secțiunea și categoria la care participați - acest mod de înscriere este valabil dor în situații speciale. Ex.: dacă formularul de înscriere online nu e funcțional.

       c. Înscriere la fața locului, în limita locurilor disponibile. SE RECOMANDĂ înscrierea din timp!

4.2. Taxe de participare MTB:

Cursa copiilor - gratuit

Cursele > FM14

Termenul 1 – 85 lei – 20.-5.2021

Termenul 2 – 115 lei – 20.06.2021

La fata locului – 135 lei - 21.07.2021 >>

5. Declarația pe propria răspundere:

Concurenții vor completa și semna o Declarație pe propria răspundere care conține printre altele asumarea regulamentului și a faptului că sportivul se consideră apt pentru efort din punct de vedere medical și poate participa la concurs. Declarația pe propria răspundere se semnează și se va depune în original la validarea înscrierii, odată cu achitarea taxei de participare. Declarația se găseste este parte a formularului de înscriere.

Participarea minorilor este condiționată de completarea "Declarației pe propria răspundere" semnată de un părinte/tutore - adult.  Minor - persoană care nu are împlinită vârsta de 18 ani în ziua competiției.

Atenție! Pentru minori înscriși în competiție, prin această declarație, un părinte/tutore-adult își asumă responsabilitatea asigurării medicale și avizul medical "apt pentru efort fizic", conform legislației în vigoare, în vederea participării la activități sportive în cadrul organizat. Părintele/tutorele-adult își asumă responsabilitatea pentru acțiunile și comportamentul minorului însoțit, conform declarației, pe toată durata desfășurării a competiției.

6. Startul/Sosirea - localizare, acces, oportunități (coordonate, GPS -  46°35'41.8"N 22°43'55.1"E (46.594952, 22.731968).

Acces - Din DN76 (E79), localitatea Sudrigiu, comuna Rieni, pe DJ763 - 34 km (aprox.44min.) până la Padiș, parcare competitori.

- Startul la MTB se va da la ora 15.00. Alergătorii se vor prezenta pentru validare între orele 13.00 - 14.30. În acest interval bicicliștii vor participa la ședința tehnică, dar vor rezolva și diverse activități administrative (preluare kit-uri, semnarea declarațiilor, confruntare act de identitate, plăți etc.). Minorii participanți vor fi însoțiți de un adult-tutore în timpul competiției și trebuie să fie același care semnează / a semnat declarația. Prezența adultului este obligatorie la start/sosire și în toate locurile unde minorul desfășoară activități ce sunt în programul nostru, pe întreaga perioadă de desfășurare a competiției. (prezența nu este obligatorie și pe traseu în timpul cursei !).

Pentru că pedalatul este proba voastră preferată și face parte dintr-un maraton de 5 competiții pe durata a 5 zile, vă oferim posibilitatea ca în această scurtă vacanță să profitați la maxim de noi provocări. Aveți posibilitatea să luați startul și la celelalte competițiile alternative: Alergare montană, Orientare, Turism Sportiv, Radio-Orientare - dacă programul curselor nu se suprapune!

Alergare montană - Dacă aveți pantofii de alergare, puteți participa la competiția de alergare - Vezi pagina destinată secțiunii Alergare.

Turism Sportiv - Sunteți cu familia, cu prietenii, nu toți aleargă... Așteptarea se poate transforma în mișcare. Drumeție pe traseu de turism marcat, poate chiar și alpinism.... - Vezi pagina destinată secțiunii TS.

Orientare - Aveți posibilitatea să luați startul la una dintre cele 5 curse în proba de Orientare în alergare - Vezi pagina destinată secțiunii Orientare.

Radio Orientare - Vânătoare de vulpi. Un sport complex ce îmbină tenologia, orientarea și alergarea - Vezi pagina destinată secțiunii RadioOrientare.

Participanții la probele MTB pot avea acces la competițiile de Alergare montană, Turism sportiv, Orientare sau Radio Orientare. Verificați detaliile de participare pe pagina destinată fiecărei secțiuni. Dacă doriți să luați startul și la aceste competiții, înscrierea este obligatorie și se face în formularul MTB ca opțiune.

În zona Centrului de Concurs participanții au posibilitatea de parcare și de campare gratuită, bufet, alte oportunități.

* Participanții la cursele MTB au acces gratuit la competițiile de Turism, Orientare și Radio-Orientare. Verificați detaliile de participare pe pagina destinată fiecărei secțiuni. Dacă doriți să luați startul și la aceste competiții, înscrierea este obligatorie și se face prin butonul opțiuni - alte discipline!

7. Premii. Se vor acorda diplome și premii primilor 3 clasați/categorie și premii în bani primilor 3 clasați/open-cursă. Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 17:00, iar clasamentul final pe categorii va fi disponibil ulterior pe pagina evenimentului. Participanții vor beneficia de o diplomă de participare personalizată cu locul obținut și timpul realizat. Diplomele se vor putea descărca din pagina web, după desfășurarea evenimentului.

8. Detalii administrative. La fata locului nu vor exista vestiare. Bagajele vor putea fi depozitate într-un loc supravegheat de voluntari. Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru pierderea, furtul sau distrugerea/deteriorarea bunurilor personale ale concurenților. Se recomandă a NU se lăsa bunuri de valoare în bagaje, pentru a evita incidentele neplăcute. Vom pune la dispoziție un spațiu în care puteți spala bicicletele.

9. Alte mențiuni. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament până la data competiţiei. Eventualele modificări vor fi comunicate participanţilor în timp util.

Aici înscrieri cursa 35k, categoriile: 18-34, 35-49, 50-59 ani

Aici înscrieri pentru cursa 15k, categoriile: 14-17*, 18*-34, +35, +50, +60, +70 ani

Aici înscrieri pentru cursa copiilor: 10-13* ani

Cazare

-Seminarul Teologic "Sf Nicolae" Rm. Vâlcea

-Hotel Traian Călimănești

-Stațiunea Ocnele Mari

...

0728161918

@creativsport