29 noiembrie 2022

Regulament Ocne 2023

Regulament privind organizarea şi desfăşurarea competițiilor de alergare: Winter Run -Buridva- Alergarea prin pădure, Crosul Salinei Ocnele Mari și Trofeul Olteniei-Buridava, orientare sportivă.

11-12 februarie 2023, Ocnele Mari

1. Introducere


Competiții :

- Winter Run - Buridava - Alergare în pădure;

- Crosul Salinei Ocnele Mari;

- Orientare - Trofeul Olteniei - Buridava.

Scopul acestei competiții este de a promova alergarea în natură și orientarea. Orientarea Sportivă este mai mult decât un sport. Copiii și adulții învață să citească harta, să folosească busola, să se orienteze în teren și să ducă o viață sănătoasă în natură.  Traseele de orientare sportivă în Salină, propuse de organizatori se adresează atât copiilor (începând cu vârsta de 3 - 8 ani, însoțiți de un părinte, tutore, profesor, antrenor), copiilor și tinerilor cât și adulților (fără limită de vârstă).

2. Date generale despre competiţie

Concursul este organizat în parteneriat de cluburile/asociațiile/instituțiile: Ecosport Rm. Vâlcea, CLC Lupii Ageri Popești Leordeni, Aktiv Rm.Vîlcea, primăria Ocnele Mari, cu sprijinul Fundația Județeană pentru Tineret Vâlcea, Federația Română de Turism Sportiv, Federația Română de Orientare. Regulamentul este disponibil și la locul de desfăşurare a competiţiei.

Cunoaşterea Regulamentului este obligatorie, participanţii urmând a semna o declaraţie de acceptare şi respectare a condiţiilor impuse prin Regulament. În ceea ce îi privește pe participanții minori, această declarație va fi semnată de către unul dintre părinți/tutore/profesor/antrenor.

3. Caracteristicile competiţiei

3.1. Concursurile se vor desfășura: Sâmbătă 11 și Duminică 12 februarie 2023,  conform celor prevazute în regulamentul de față. Accesul în zonele de concurs va fi afișat pe site-ul oficial al competiției, www.forest-run.ro.

3.2. Generalități. Competițiile de ALERGARE și ORIENTARE se adresează copiilor, tinerilor, adulților și veteranilor. Pentru ORIENTARE fiind pregătite trasee pentru toate vârstele, atât pentru cei care vor încerca pentru prima dată sportul cu harta, cât și pentru sportivii de performanță. La start fiecare participant (individual sau în echipă, în funcție de categorie) primește o hartă pe care este desenat traseul de orientare, ce urmează a fi parcurs. Pentru cursele de ALERGARE, traseul va fi marcat cu benzi.

 

3.2.1.  Winter Run -Buridava- Alergarea în pădure- 11.02.2023

Cros în pădure, pe poteci: 5 km; 15 km.
-Cursa Eco (6 km) - categorii: Feminin/Masculin: 12-14*, 15-18**, 19-34, 35-49, 50-59, 60+ ani;
-Cursa Fozy-Run (17 km) - categorii: Feminin/Masculin: 19-34***, 35-49, 50-59 ani.
12-14* Copilul trebuie să fie însoțit de un adult, părinte, tutore;
15-18** Pot participa alergători legitimați la Cluburi Sportive afiliate la federațiile naționale de performanță, chiar dacă nu au 18 ani împliniți la data competiției. În acest caz, declarația pe propria răspundere trebuie sa fie semnată de un părinte. Detaliile de apartenență la un club de performață trebuie transmise către organizator pe email, pentru clarificări.
19-34*** Se pot înscrie la categoria 19-34, alergători care la data desfășurării competiției împlinesc 18 ani. Pot participa la categoria 19-34 și alergători legitimați la Cluburi Sportive afiliate la federațiile naționale de performanță, chiar dacă nu au 18 ani împliniți la data competiției, dar nu mai puțin de 16 ani. În acest caz, declarația pe propria răspundere trebuie sa fie semnată de un părinte, tutore. Detaliile de apartenență la un club de performață trebuie transmise către organizator pe email, pentru clarificări. Email: skating.ro@gmail.com

 

Vezi aici traseele:  <Cursa 5km>  <Cursa 15km>

Echipament. Organizatorii recomandă un echipament adecvat condițiilor meteorologice în perioada de primăvară: încălțăminte antiderapantă, în caz de precipitații o jachetă impermeabilă etc.

Traseul este în mare parte prin pădure, pe poteci. Relieful este deluros, aflat în jurul Stațiunii Ocnele Mari.

Nu vă aventurați, nu vă apropiați de văi adânci! În această perioadă văile adânci au malurile foarte alunecoase.

Reguli privind accesul în perimetrul forestier, impuse prin regulamentele Silvice și D.S.V.:

- la intrarea și la ieșirea din zona de pădure vor fi amplasate covoare dezinfectante. Este obligatorie trecerea peste acestea;

- este interzisă părăsirea potecilor marcate;

- nu aveți voie sa introduceți alimente în zona de pădure;

- se interzice aruncarea ambalajelor pe traseu;

- se interzice folosirea focului și a fumatului.

Pe traseu vor fi puncte de hidratare.

 

3.2.2.  Crosul Salinei Ocnele Mari - 12.02.2023
Curse / Categorii

Familia Adult și copil max. 8 ani - Cursa 750m (o tură);

F/M  9-11 ani   - Cursa 750m (o tură)

F/M 12-14 ani - Cursa 1500m (2 ture)

F/M 15-18 ani - Cursa 3000m (3 ture)

F/M 19-34 ani - Cursa 4500m (6 ture)

F/M 35-49 ani - Cursa 3000m (3 ture)

F/M 50-59 ani    - Cursa 1500m (2 ture)

F/M 60+ ani    - Cursa 1500m (1 tura)

F/M 70+ ani    - Cursa 750m (1 tură)

 

Vezi aici tura din salină: <Tură 750m>

Taxele de participare sunt în formularul de înscriere.
 

Taxele afișate sunt valabile până la data de 05.02.2023. După această dată vor fi majorate conform listelor din formularul de înscriere.

Înscrieri pentru cursele de alergare Winter Run Buridava

Înscrieri pentru cursele de alergare Crosul Salinei Ocnele Mari

3.2.3.  Orientare în Salina Ocnele Mari - 12.02.2023

Orientarea, sportul secolului XXI
 
Categorii/Curse: FM 9-10, 11-12, 13-14, 15-16, 1718, seniori 19-44, 45-54, 55-64, 65+, 75+, Fam.(adult și copil de max. 8 ani)
Timpi câștigători estimați; între 7 minute (copii de 10 ani) și 15 minute (seniori 21 ani).
 
Înscrieri pentru cursele de Orientare, pe: Online

Despre orientare.

Cum arată harta și traseul de orientare (model)? Vezi aici!

Harta de orientare este reprezentată cu simboluri standard internaționale ale Federației Internaționale de Orientare. Vezi câteva simboluri

Traseele de orientare sunt formate din mai multe posturi de control, pe care participantul trebuie să le găsească în teren. Numărul posturilor de control* diferă în funcție de categoria de vârstă și sunt notate în ordine - 1,2,3... Fiecare post de control are un cod specific** (ex. 35, 45, 32...), care se regăsește și pe harta de concurs, în dreptul postului sau pe descrierea posturilor de control și corespunde cu codul stației de înregistrare a timpul. Parcurgerea distanței dintre două posturi de control succesive (ruta), se face la liberă alegere, fiecare sportiv în parte trebuie să țină cont de reperele întâlnite în teren și recunoscute pe hartă.


Numărul (1*)... urmat de numărul (35**)... Astfel (1*-) reprezintă numărul de ordine al postului de control din traseu, iar (35**) reprezintă codul unic, specific al punctului de control. Atenție! Codurile punctelor sunt aleatorii, în funcție de așezarea lor în teren. Codurile sunt vizibile pe stațiile de înregistrare a timpului ( vezi aici! ).

Cronometrarea traseelor se realizează cu ajutorul sistemului electronic SportIdent. Fiecare participant primește la start un cip, care înregistrează timpul de parcurgere a traseului, individual. Categoria Familia (un copil și un adult) folosește un singur cip, iar acesta trebuie sa fie purtat pe degetul copilului. Participanții care nu dețin un cip SportIdent personal, vor primi de la organizator, iar la terminarea competiției acesta va fi returnat la sosire.

 

Traseu de Orientare - Sprint, indor – Salina Ocnele Mari

Primul START ora 13.00. Startul este individual, în funcție de categoria de vârstă. Lista cu ordinea de start pentru fiecare participant, se va găsi afișată la locul de start și pe site-ul competiției.

Întâlnirea în restaurantul salinei.

Traseele vor avea lungimi între 1,0 km și 2,5 km.

Clasamentul se va face în funcție de timpul realizat și cu toate punctele de control atinse în ordinea precizată pe hartă.

Cursele individuale la Orientare. O caracteristică importantă, este atingerea posturilor de control în ordine, astfel :

Atingerea punctelor de control este obligatorie, (Start,1,2,3,4,….,Sosire), așa cum sunt numerotate pe hartă;

Ai bifat invers, unu sau mai multe puncte de control – este greșit și vei fi descalificat! Încă mai poți avea o șansă să intri în clasament, dacă te vei întoarce la primul post de control greșit, astfel revii la ordinea corectă, apoi parcurgi din nou traseul, în ordinea indicată pe hartă, până la sosire.

Dacă ai sărit peste un post de control și ai constatat eroarea înainte de trecerea liniei de sosire,  te poți întoarce la postul care lipsește, apoi parcurgi din nou traseul, în ordinea indicată de hartă, până la sosire.

Duce la descalificare: dacă ai sărit un punct de control sau dacă nu ai respectat ordinea conform indicațiilor din traseul de pe hartă.

Detaliile tehnice – lungimea curselor/traseelor pentru fiecare categorie/probă în parte, numărul posturilor de control (punctelor de control), ora de start individual, alte caracteristici ale traseelor -  vor fi afișate în timp util pe toate canalele de informare.

Start / Sosire

Sportivii se vor prezenta cu aproximativ 15 minute, înainte de START, pentru a participa la ședința tehnică și pentru a semna Declarația de participare pe propria răspundere. Pentru minori, Declarațiile de participare sunt semnate de un părinte/tutore/însoțitor. Prezentarea unui act de identitate este obligatorie.

Ce faci în START ? Ce faci în SOSIRE ? Vor fi arbitri și voluntari la fața locului care vă vor îndruma!

Echipament. Participarea la concurs se face cu echipament propriu. Vă recomandăm încălțăminte cu o aderență bună pentru acest tip de teren tare. Suprafața pe care alergi este din sare și este destul de alunecoasă. Atenție la schimbările bruște de direcție! Temperatura medie în incinta salinei este de aproximativ 13 grade C.

4. Înscrierea participanților :

4.1. a. Se face pe formularul on-line. linku-rile sunt pe prima pagină a saitului.

4.1. b. Dacă întâmpinați probleme cu înscrierea, puteți trimite o notificare pe adresa de email și vom încerca să remediem.

Se recomandă înscrierea din timp !!!

4.2. Taxele de participare. Sunt afișate pe pagina cu formularele de înscriere și vor fi plătite online în maxim 3 zile de la data înscrierii. Dacă ați depășit acest termen, înscrierea trebuie reluată.

Persoane cu nevoi speciale au acces gratuit și sunt acceptate doar la competiția de Orientare.

5. Declarația pe propria răspundere

Concurenții vor completa și semna o Declarație pe propria răspundere, care conține printre altele, asumarea regulamentului și a faptului că sportivul se consideră apt pentru efort din punct de vedere medical și poate participa la concurs. Declarația pe propria răspundere se semnează și se va depune în original la validarea înscrierii/locul de start sau se atașează în formularul de înscriere în format electronic. Declarația este disponibilă și pe formularul de înscriere.

6. Pachetul de concurs (kit-ul)

-CIP de cronometrare (Sistem MyLap)

-Numărul - se pune pe piept, la vedere. Numerele vor avea ace de siguranță. Cip-ul de cronometrare este lipit pe spatele numărului. Atenție! Nu îndoiți numărul, riscați să distrugeți cipul!

-Medalie de finalist doar pentru Winter Run Buridava.

Alte surprize.

Condiții:

-alergătorii nu vor primi tricou în kit-ul de participare. Tricoul poate fi achiziționat separat, la locul de concurs, în limita stocului. Vă recomandăm să faceți comandă pe email: skating.ro@gmail.com, până pe data de 19.02.2023.

-alergătorii de la Winter Run (5km și 15km), vor folosi același număr și pentru Crosul Salinei. Atenție! Nu cocoloșiți numărul, se poate deteriora CIP-ul.

6. Premierea

Se vor acorda diplome online, premii și alte surprize, primilor 3 clasați/categorie.

- Premiere Winter Run Buridava;

- Premiere Crosul Salinei;

- Premiere Trofeul Olteniei Orientare.

7. Detalii administrative

La locul de concurs nu vor exista vestiare. Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru pierderea, furtul sau distrugerea / deteriorarea bunurilor personale ale concurenților. Se recomandă a NU se lăsa bunuri de valoare în bagaje, pentru a evita incidentele neplăcute.

8. Alte mențiuni.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament până la data competiţiei. Eventualele modificări vor fi comunicate participanţilor în timp util.

Toate aceste date pot fi modificate în funcție de scenariile socio-politice ale momentului!

 

 

Cazare

-Seminarul Teologic "Sf Nicolae" Rm. Vâlcea

-Hotel Traian Călimănești

-Stațiunea Ocnele Mari

Mai multe detalii...

0728161918

@creativsport